Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 g Wasser, etwas mehr für die Artischocken
- 4 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 500 g frische Artischockenherzen (siehe Tipps)
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Sonnenblumenöl
- 150 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 4 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (vegan)
- Olivenöl zum Braten
- 2 TL Balsamico-Essig, dunkel, etwas mehr zum Beträufeln
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 100 g vegane Sahne (z.B. Mandelsahne, selbst gemacht)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 661 kJ / 158 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 9 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 11.4 g
Alternativní recepty
Spinatsuppe mit Gorgonzolacreme
35min
Spinatsuppe mit Wildreis
45min
Bohnenpüree
10min
Marokkanische Bohnensuppe
45min
Grünes Graupenrisotto mit Spargel und Morchelbutter
2h
Minestrone mit Seidentofu
35min
Misosuppe mit Gemüse
40min
Crostini mit Avocado-Rettich-Creme
20min
Saurer Tofu mit Wurzelgemüse (vegan)
40min
Austernpilz-Bolognese mit Zucchini-Nudeln (Italien)
50min
Ingwer-Spinat-Suppe
30min
Erdäpfel-Schwammerl-Suppe (vegan)
45min