Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 gramů extra panenského olivového oleje
- 20 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
- 1 špetka kari
- 1 špetka kurkumy (volitelně)
- ½ čajové lžičky soli
- 1 špetka pepře, černého, čerstvě umletého
- 500 gramů květáku
- 70 gramů mrkve, oloupané, na kousky (3-4 cm)
- 30 gramů celerové natě na kousky (3-4 cm)
- 70 gramů cukety na kousky (3-4 cm)
- 10 cherry rajčat na čtvrtky
- 70 gramů žluté papriky na kostičky (1-2 mm)
- 4 - 5 snítek máty čerstvé, pouze listy, omyté a osušené
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 682 kJ / 163 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 7 g
- Tuk
- 13 g
- Vláknina
- 4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Čočkový salát s rajčaty a fetou
50 min
Brokolice v jemné cizrnové omáčce
40 min
Květákovo-špenátové lasagne
1h 45min
Salát z quinoy s cuketou a mrkví
1h 35min
Salát z červené čočky s uzeným pstruhem
40 min
Kapustové rolky s jáhlami a houbovou omáčkou
1u. 40min
Brokolice s cizrnou v ořechové omáčce
1h
Květákové kari s limetkou a fazolemi
50 min
Lososový salát s quinou, fetou a míchanou zeleninou
50 min
Quinoový salát s fazolemi a kozím sýrem
30 Min
Quinoa salát se zeleninou a bylinkami
35 min
Hummus z červené řepy
10 Min