Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 30 gramů olivového oleje
- 200 gramů žluté cibule, na klínky
- 120 - 150 gramů mrkve, na kolečka (1 cm)
- 50 - 70 gramů řapíkatého celeru, na plátky (0.5 cm)
- 50 gramů bílého vína
- 800 gramů krůtího stehna, vykostěného, bez kůže, na kostky (4 cm)
- 1 ½ čajové lžičky dijonské hořčice
- ¾ - 1 ¼ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 2 - 3 snítky čerstvého tymiánu, jen lístky
- 750 gramů kuřecího vývaru (viz Tip)
- 150 gramů kostiček slaniny
- 250 gramů čerstvých hub, na čtvrtky
- 200 gramů smetany ke šlehání, 33 % tuku
- 10 gramů kukuřičného škrobu
- 1 ½ čajové lžičky hrubozrnné hořčice
- 1 polévková lžíce čerstvé petržele, nasekané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2404 kJ / 574 kcal
- Protein
- 37 g
- Sacharidy
- 6 g
- Tuk
- 44 g
- Nasycený tuk
- 17 g
- Vláknina
- 2.5 g
- Sodík
- 980 mg
Alternativní recepty
Čočkové stew s pancettou
1 godz.
Treska s petrželkovou krustou na zelené čočce
1hod. 35min
Kuřecí stew s kroupami
50 min
Jelení ragú s hořkou čokoládou
9u. 30min
Kuřecí stehna s risoni a fetou po řecku
2h
Pomalu vařená kuřecí polévka pho
5h 20min
Sous-vide hrušky se skořicovou omáčkou
2 godz. 5 min
Tiramisu dort se sušenkami Amaretti
7h 30min
Telecí závitky s nivou a sýrovou omáčkou
55min
Pomalu vařená kuřecí stehna s omáčkou z červených paprik s rýží
4 godz. 45 min
Sous-vide kuřecí ballotine s omáčkou z červených paprik
2 godz. 10 min
Turecká vejce (Cilbir) na řeckém jogurtu, servírovaná s opečeným chlebem a zeleninovým salátem
30 min