Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 30 gramů olivového oleje
- 200 gramů žluté cibule, na klínky
- 120 - 150 gramů mrkve, na kolečka (1 cm)
- 50 - 70 gramů řapíkatého celeru, na plátky (0.5 cm)
- 50 gramů bílého vína
- 800 gramů krůtího stehna, vykostěného, bez kůže, na kostky (4 cm)
- 1 ½ čajové lžičky dijonské hořčice
- ¾ - 1 ¼ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 2 - 3 snítky čerstvého tymiánu, jen lístky
- 750 gramů kuřecího vývaru (viz Tip)
- 150 gramů kostiček slaniny
- 250 gramů čerstvých hub, na čtvrtky
- 200 gramů smetany ke šlehání, 33 % tuku
- 10 gramů kukuřičného škrobu
- 1 ½ čajové lžičky hrubozrnné hořčice
- 1 polévková lžíce čerstvé petržele, nasekané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2404 kJ / 574 kcal
- Protein
- 37 g
- Sacharidy
- 6 g
- Tuk
- 44 g
- Nasycený tuk
- 17 g
- Vláknina
- 2.5 g
- Sodík
- 980 mg
Alternativní recepty
Červené rybí kari
30 Min
Čekankový salát, těstoviny s hovězím ragú a tvarohový krém s jahodovou čokoládou
35 min
Kokotky s polévkou s masovými kuličkami
40 Min
Ryba po indicku s jogurtovou omáčkou, bramborami a zeleninou
1h
Rychlý jehněčí dansak
45 Min
Krůta na pomerančích s bramborami a kedlubnami
40 Min
Pomalu vařené jehněčí po středomořsku
6 godz. 45 min
Jelení se šípkovou omáčkou
1 Std. 20 Min
Krůtí plátky s omáčkou z hrášku a bramborovým pyré
30 Min
Rybí polévka s kokosovým mlékem a batáty
35 min
Bigos
1hod. 30min
Pomalu vařený hovězí guláš na černém pivu
2 Std. 45 Min