Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ragú
- 80 gramů cibule, na čtvrtky
- 40 gramů extra panenského olivového oleje
- 300 gramů mletého masa, míchaného, vepřového a hovězího
- 50 gramů bílého vína
- 150 gramů drcených rajčat, konzervovaných
- 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
- 1 špetka soli
- 1 špetka černého pepře, čerstvě umletého
Rizoto
- 30 gramů šalotky napůl
- 30 gramů extra panenského olivového oleje
- 320 gramů rizoto rýže (např. carnaroli, arborio)
- 700 gramů vody
-
1
čajová lžička soli
nebo 1 vrchovatá čajová lžička masové dochucovací pasty - 30 gramů parmazánu, strouhaného
- 60 gramů špenátu, mraženého, sekaného, rozmraženého
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1280 kJ / 306 kcal
- Protein
- 11.75 g
- Sacharidy
- 35.23 g
- Tuk
- 13.13 g
- Vláknina
- 0.81 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Klasický maďarský guláš
1h 45min
Frittata s odřezky ze zeleniny
35min
Vepřové maso v omáčce s fazolemi
40min
Těstoviny s vinnou klobásou a červeným vínem
20 Min
Křupavoučký květák
1 Std.
Špagety se smetanovou omáčkou
35min
Venkovské rizoto
30min
Kuře po asijsku s citrónovou omáčkou
35min
Dušené vepřové maso se ciderem
1h 40min
Bramborovo-zvěřinový guláš
1 Std. 25 Min
Pivní maso se šťouchanými bramborami
1 Std.
Vánoční bramborový salát
45min