Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ragú
- 80 gramů cibule, na čtvrtky
- 40 gramů extra panenského olivového oleje
- 300 gramů mletého masa, míchaného, vepřového a hovězího
- 50 gramů bílého vína
- 150 gramů drcených rajčat, konzervovaných
- 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
- 1 špetka soli
- 1 špetka černého pepře, čerstvě umletého
Rizoto
- 30 gramů šalotky napůl
- 30 gramů extra panenského olivového oleje
- 320 gramů rizoto rýže (např. carnaroli, arborio)
- 700 gramů vody
-
1
čajová lžička soli
nebo 1 vrchovatá čajová lžička masové dochucovací pasty - 30 gramů parmazánu, strouhaného
- 60 gramů špenátu, mraženého, sekaného, rozmraženého
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1280 kJ / 306 kcal
- Protein
- 11.75 g
- Sacharidy
- 35.23 g
- Tuk
- 13.13 g
- Vláknina
- 0.81 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rizoto se zeleninou a mletým masem
50 Min
Masem plněné brambory s karamelizovanou cibulí
1h 15min
Kuřecí nudličky v rajčatové šťávě s bramborovými plátky
40min
Hovězí pupek s houbovým karamelem a nakládanou cibulí
49 godz. 5 min
Těstoviny s vinnou klobásou a červeným vínem
20min
Gnocchi s lososem a hráškem
20min
Špagety alla Norma
1 Std. 30 Min
Zapečené brambory s gorgonzolovou omáčkou
40min
Zeleninovo-bramborový salát s kuřecím masem a bylinkovou smetanou
1h 15min
Bramborové pyré s hráškem a mátou
45min
Bílá zelná polévka se šťouchanými brambory
40min
Pomazánka s čedarem a česnekem
10min