Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La brioche
- 170 g de lait demi-écrémé
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 œuf battu
- 30 g de sucre à chouquettes
- 40 g de sirop de sucre de canne
La crème pâtissière
- 250 g de lait entier
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 25 g de fécule de maïs
- 70 g de sucre en poudre
- 3 jaunes d'œufs
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- Nutriční hodnoty
- na 1 part
- Kalorie
- 1281.8 kJ / 305.9 kcal
- Protein
- 7.8 g
- Sacharidy
- 33.6 g
- Tuk
- 15.3 g
- Vláknina
- 1.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Gâteau de Pâques
13h
Trianon
3 Std.
Napolitain
73 godz. 40 min
Crème pâtissière
15min
Galette des Rois à la frangipane
2 Std.
Fraisier
12 godz. 45 min
Tarte tropézienne façon paris-brest
3 Std.
Chouquettes à la crème pralinée
2h 15min
Eclairs comme un Paris-Brest
1 Std. 40 Min
Mille-feuille classique à la vanille
7 Std. 10 Min
Mille-feuille à partager
1 Std. 45 Min
Pâte à chou
2 Std.