Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La meringue (la veille)
- 4 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
La glace à l'amande (la veille)
- 100 g d'amandes émondées
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 300 g de lait
La glace à l'amande (le jour même)
- 4 jaunes d'œufs
- 50 g de sucre roux
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
La glace à la griotte
- 40 g de sucre en poudre
- 250 g de griottes surgelées
- 1 blanc d'œuf
La finition
- 60 g de sucre en poudre
- 150 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 150 g de mascarpone, très froid
- 1 trait d'extrait naturel d'amande
- Nutriční hodnoty
- na 1 part
- Kalorie
- 1738 kJ / 416 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 41.2 g
- Tuk
- 24.8 g
- Vláknina
- 1.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Choux vanillés
1 Std. 20 Min
Fraisier
12h 45min
Mille-feuille à l'ananas
3h 15min
Crème pâtissière
15min
Petits choux tonka et craquelins vanille
1h 25min
Bavarois meringué aux fraises
4 Std.
Vacherin glacé à l'abricot
4 godz. 30 min
Saint-honoré au citron
2 godz. 25 min
Miroir à la framboise
15min
Meringue italienne
30 min
Pâte feuilletée express
2h
Pâte à chou
2h