Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 10 gramů plocholisté petrželky, pro servírování
- 200 gramů cibule, na čtvrtky
- 1 stroužek česneku
- 30 gramů másla
- 600 gramů čerstvých hub, na plátky (5 mm)
- 20 gramů rajčatového protlaku
- 40 gramů bílého vína
- 80 gramů zeleninového vývaru
- 1 ½ čajové lžičky dijonské hořčice
- 1 čajová lžička mořské soli, dle chuti
- 10 - 20 gramů citrónové šťávy
- 100 gramů smetany ke šlehání, tučné
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 910 kJ / 218 kcal
- Protein
- 4.4 g
- Sacharidy
- 6.6 g
- Tuk
- 19.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rizoto s brynzou a vlašskými ořechy
40 Min
Žampióny s bylinkovým mascarpone
35min
Veganská žampiónová masala s chilli a kurkumou
25min
Houbovo-cizrnová směs
9u.
Houbovo-smetanová omáčka
30 Min
Houbový guláš s knedlíky v ubrousku
1 Std. 10 Min
Houskové knedlíky s pórkovo-houbovým ragú
55 min
Těstoviny penne s houbami
35min
Vánoční Kuba
1 Std. 40 Min
Špecle v žampiónovo-slaninové omáčce - z jednoho hrnce
30 Min
Houbové rizoto
40 Min
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45 Min