
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Špenátové lívance
- 20 gramů droždí
- 10 gramů cukru
- 750 gramů mléka
- 300 gramů hladké mouky
- 1 vejce
- 150 gramů mraženého špenátu, sekaného rozmrazeného a vymačkaného
- 2 stroužky česneku nebo podle chuti (volitelně)
- majoránka, sušená podle chuti
- ½ - 1 čajová lžička soli
Gorgonzolový přeliv
- 20 gramů másla
- 10 gramů hladké mouky
-
200
gramů sýru gorgonzola
nebo 200 gramů nivy - 150 gramů mléka
- 1 špetka soli
- 1 špetka čerstvě umletého pepře
- Nutriční hodnoty
- na 20 kusů
- Kalorie
- 2599 kcal / 10916 kJ
- Protein
- 125 g
- Tuk
- 104 g
- Sacharidy
- 291 g
- Vláknina
- 14 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pesto z dýňových semínek
10min
Polévka červená z řepy
35min
Vrstvený chléb s bazalkovým pestem
2hod. 30min
Bylinkové noky, divoké houby, hrášek a omáčka z vyzrálého sýra
1hod.
Papriky plněné směsí tvarohu a cuket
1hod. 5min
Quiche s kysaným zelím
1hod. 30min
Koláč s olivami a bylinkami
1hod. 30min
Houskové knedlíky s pórkovo-houbovým ragú
55min
Králík na špenátovém lůžku
1hod. 10min
Zeleninové placky z plechu
40min
Čočkovo-dýňová polévka
1hod.
Borůvkový dort s mascarpone
3hod. 10min