![Špenátové lívance s přelivem z gorgonzoly Špenátové lívance s přelivem z gorgonzoly](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/255979.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Špenátové lívance
- 20 gramů droždí
- 10 gramů cukru
- 750 gramů mléka
- 300 gramů hladké mouky
- 1 vejce
- 150 gramů mraženého špenátu, sekaného, rozmrazeného a vymačkaného
- 2 stroužky česneku nebo podle chuti (volitelně)
- majoránka, sušená, podle chuti
- ½ - 1 čajová lžička soli
Gorgonzolový přeliv
- 20 gramů másla
- 10 gramů hladké mouky
- 200 gramů sýru gorgonzola
- 150 gramů mléka
- 1 špetka soli
- 1 špetka čerstvě umletého pepře
- Nutriční hodnoty
- na 20 kusů
- Kalorie
- 10916 kJ / 2599 kcal
- Protein
- 125 g
- Sacharidy
- 291 g
- Tuk
- 104 g
- Vláknina
- 14 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mléčný kuskus s rozinkovým pyré
15min
Avokádovo-čočkové karbanátky s dipem ze zakysané smetany
1 Std. 10 Min
Rajčata plněná pohankou
1 Std.
Muffiny s medvědím česnekem
1 Std. 10 Min
Špaldoví brumíci
45 Min
Cizrnové kuličky s dýní
25 Min
Polenta se špenátem a sýrem
1 Std.
Tiramisu (bez laktózy)
12h 40min
Zeleninové muffiny s tofu a koriandrovo-jogurtovou omáčkou
1 Std. 10 Min
Jogurtové muffiny s goji
40 Min
Hráškový krém s bazalkou
20 Min
Sladké rizoto s meruňkami
35 Min