Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 30 gramů parmazánu, na kousky
- 50 gramů řapíkatého celeru, na kousky (2 cm)
- 2 stroužek česneku
- 1 snítka rozmarýnu, čerstvého, mladého, omytá a osušená (ze starší rostliny použijte pouze jehličky)
-
600
gramů hovězího masa, na plátky, nejlépe nízký roštěnec (cca 12 plátků)
nebo 600 gramů telecího masa, nejlépe ořech (cca 12 plátků) - 50 gramů extra panenského olivového oleje
- 2 čajové lžičky soli, plus 1 špetka do omáčky
- 1 čajová lžička pepře, černého, mletého
-
100
gramů šunky (cca 12 plátků)
nebo 100 gramů anglické slaniny, na plátky - 50 gramů červeného vína
- 300 gramů sekaných rajčat, sterilovaných
- 1 špetka cukru, krupice
- 1 špetka pepře, černého, mletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1371.7 kJ / 327.4 kcal
- Protein
- 34 g
- Sacharidy
- 3.9 g
- Tuk
- 19.8 g
- Vláknina
- 0.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Venkovský chléb (Pain de campagne)
4h
Vepřové kotlety s fazolemi a bramborami
2h
Caldeirada – portugalská rybí polévka
45min
Bramborový salát s vejci a majonézou
1h 30min
Cibule plněné šunkou
Žádné hodnocení
Rajčata plněná směsí rýže, hub a ořechů
1h 5min
Piškotový ježek s dvoubarevným krémem
Žádné hodnocení
Dušené králičí kousky
1h
Jehněčí plátky s citrónovými bramborami
1h 25min
Kotleta s hříbky a rýží
55min
Králík ve slaninové košilce s gnocchi
1h 20min
Vepřové maso s houbami na víně
1h 50min