Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů mrkve, na kousky
- 300 gramů cibule, napůl
- 200 gramů slaniny, na kostičky
- 1000 gramů vepřového masa, např. kotlety nebo plec
- 500 gramů lišek, nebo žampiónů
- 1 čajová lžička soli
- 1 špetka čerstvě umletého pepře
- tabasko, podle chuti
- 2 bobkové listy
- 200 gramů vody
- 1 kostka masového bujónu
- 130 gramů bílého vína
- 150 gramů smetany, min. 30 % tuku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1536 kJ / 367 kcal
- Protein
- 34 g
- Sacharidy
- 11 g
- Tuk
- 19 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Masem plněné brambory s karamelizovanou cibulí
1 Std. 15 Min
Vepřová pečeně s omáčkou ze sušených švestek
40 min
Vepřové stew na rajčatech s rýží basmati
30 min
Kuřecí roládky plněné sýrem a houbami
1h 10min
Těstovinová rolka plněná směsí mletého masa a zeleniny s rajčatovou omáčkou
1h 30min
Jehněčí plátky s citrónovými bramborami
1h 25min
Kotleta s hříbky a rýží
55min
Krůtí stehno se slaninou a bramborami
1 godz. 45 min
Vepřenky
25min
Hovězí na červeném víně s anglickou slaninou
2h 20min
Vepřové maso s houbami na víně
1 Std. 50 Min
Pomazánka z čabajky nebo loveckého salámu
5min