Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů neloupaných mandlí
- 30 gramů čerstvého zázvoru, oloupaného, na kolečka (2 mm)
- 220 gramů třtinového cukru
- 1 pomeranč (nejlépe bio), tence okrájená kůra a 50 gramů šťávy
- 80 gramů másla, na kousky, plus na vymazání
- 220 gramů špaldové mouky
- ½ čajové lžičky soli
- 1 ½ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1 ½ čajové lžičky mletého zázvoru, suchého
- 2 velká vejce
- 200 gramů mléka
- 300 gramů rebarbory, oloupané, na větší kousky
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1621 kJ / 388 kcal
- Protein
- 9.9 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 20 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Jablečný koláč
1 Std.
Dýňová polévka
45 Min
Cuketový koláč s vlašskými ořechy a datlemi
1h 55min
Švestkový koláč
1 Std. 40 Min
Dýňovo-jablečný koláč
3 Std.
Hummus z červené řepy
10min
Středomořský zeleninový pekáč
50min
Bramborový koláč s jablky
1 Std.
Chlebíček z dýně se zázvorem
1 Std.
Studený rajčatový krém s bazalkou
5 min
Dýňové karbanátky se špaldou
1 Std. 40 Min
Pyré z mrkve, dýně a zázvoru
25 Min