Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů neloupaných mandlí
- 30 gramů čerstvého zázvoru, oloupaného, na kolečka (2 mm)
- 220 gramů třtinového cukru
- 1 pomeranč (nejlépe bio), tence okrájená kůra a 50 gramů šťávy
- 80 gramů másla, na kousky, plus na vymazání
- 220 gramů špaldové mouky
- ½ čajové lžičky soli
- 1 ½ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1 ½ čajové lžičky mletého zázvoru, suchého
- 2 velká vejce
- 200 gramů mléka
- 300 gramů rebarbory, oloupané, na větší kousky
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1621 kJ / 388 kcal
- Protein
- 9.9 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 20 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Slaný závin s osmahnutými bramborami
1 Std. 30 Min
Rýnský tmavý chléb
1 Std. 30 Min
Ořechový koláč s meruňkami
1 Std. 30 Min
Italský velikonoční chléb
3h 50 min
Salát z nových brambor s uzeným pstruhem
40 Min
Cuketová omeleta s parmazánem a jarní cibulkou
40 Min
Drobenkový koláč z celozrnné mouky s jablky
1 Std. 10 Min
Mrkvový dort (Moehrentorte)
2h
Drobenkový koláč s džemem a brusinkami
45 Min
Celozrnný mangoldový quiche
1 Std. 30 Min
Brownies z červené řepy s medem
55 Min
Jogurtový koláč se sušenými švestkami (bez cukru)
2h