Zařízení & příslušenství
Kuřecí salát se špaldou
Příprava 30min.
Celkový 1hod. 15min.
6 porcí
Suroviny
-
500 gramů vody
-
1 čajová lžička soli, jemné
-
150 gramů špaldy, loupané
-
200 gramů paprik červených, na kostičky (cca 0,5 cm)
-
300 gramů kuřecích prsou na proužky (cca 5 cm x 1 cm)
-
50 gramů extra panenského olivového oleje
-
2 špetky pepře mletého
-
40 gramů mandlí, loupaných či neloupaných
-
40 gramů šalotky
-
4 - 5 snítek bylinkové směsi, čerstvé (např. koriandr, petržel), pouze listy
-
20 gramů balzamikového octa20 gramů vinného octa, bílého
-
20 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané (volitelně)
-
sůl, jemná
-
pepř černý, mletý plus extra dle chuti
-
60 gramů rukoly
-
20 gramů celých ořechů, (např. vlašských nebo lískových)20 gramů piniových oříšků
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
19 g
Kalorie
1224 kJ /
292 kcal
Tuk
15 g
Vláknina
5 g
Sacharidy
19 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Bramborový salát s lososem a avokádem
1hod. 10min.
Salát s krevetami, uzeným lososem a avokádovým dipem
20min.
Špaldový salát s kuřecím masem a mandlemi
45min.
Salát z červené čočky s uzeným pstruhem
40min.
Rajčatovo-fazolový salát
30min.
Salát s mangem, červenou čekankou a quinoou
1hod.
Salát s chřestem a jahodami
1hod. 35min.
Taštičky plněné králíkem, nakládaná hořčice
3hod. 5min.
Salát ze spiralizované červené řepy a jablek s fetou a vlašskými ořechy
15min.
Marocká kuřecí stehna
1hod. 40min.
Quinoa s granátovým jablkem a dýní
1hod.
Podzimní dýňový salát
10min.