Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 g di cipolla in quarti
- 80 g di carota, pelata e a pezzi (2 cm circa)
- 30 g di sedano a pezzi
- 80 g di porro a pezzi (2 cm circa)
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di lenticchie in scatola, scolate e sciacquate (vedere varianti)
- 700 g di acqua
- 100 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 200 g di pomodori ciliegino a metà
- 200 g di pane casereccio a tocchetti, tostato
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1560 kJ / 373 kcal
- Protein
- 11.1 g
- Sacharidy
- 55.2 g
- Tuk
- 13.5 g
- Vláknina
- 8.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Minestrone di lenticchie e patate
45 min
Minestra di riso e ceci
30 min
Minestra di farro e ceci
1h 10min
Zuppa di farro e fagioli
1h
Pasta e ceci con pomodorini
40 min
Zuppa di lenticchie e orzo perlato
55min
Minestra di patate
50min
La pasta e fagioli di casa mia (di Francesca Romana Barberini)
40 min
Zuppa di farro alla contadina
50min
Stracciatella alla romana
30 min
Pasta e fagioli
50min
Minestra della nonna
50min