![Eggplant and ricotta involtini Eggplant and ricotta involtini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5c857553b8e10bfb4479bd5944420e56/Derivates/5131f4a3d6759530730d0afd919f7c36f1fccd95.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 - 4 eggplants trimmed and cut lengthways into slices
- 1 tbsp sea salt, plus extra to season
- 90 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 230 g mozzarella, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 4 ½ sprigs fresh basil, leaves only, plus extra to garnish
- 180 g fresh baby spinach leaves
- 9 tbsp extra virgin olive oil, to drizzle
- 750 g smooth ricotta cheese
- 2 eggs
- ground black pepper, to season
- 600 g tomato passata
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2889.8 kJ / 690.7 kcal
- Protein
- 31.2 g
- Sacharidy
- 40.1 g
- Tuk
- 47.8 g
- Nasycený tuk
- 19.2 g
- Vláknina
- 12.2 g
- Sodík
- 1606.5 mg
Alternativní recepty
Leek, chilli and chorizo sauce
40min
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40min
Nourish bowl (Diabetes)
55min
Calamari tray bake with pil pil and risoni
1hod.
Polenta with mediterranean vegetables
1hod. 35min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50min
Butterflied chilli lemon chicken and rice
1hod. 45min
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35 min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 godz. 20 min
Sweet potato quiche with prosciutto
1hod. 15min
Greek-style meatballs with warm veg salad (Noni Jenkins)
40min
Mushroom and kale risotto
55min