Kompatibilní verze
Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Mutabbal beitinjan (eggplant dip)
- 1 eggplant (approx. 400 g), cut into halves lengthways and skin pricked all over with a fork
- 3 garlic cloves, unpeeled
- 50 g olive oil, plus extra for drizzling
- 1 tbsp lemon juice
- ½ tsp sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 40 g pitted Kalamata olives
- 1 tsp ground cumin
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 20 g tahini (see Tips)
- 30 g natural yoghurt
Flaxseed (linseed) crackers
- 230 g flaxseeds (linseeds)
- 30 g onion
- 1 garlic clove
- 100 g red capsicum, deseeded and cut into quarters
- 100 g green capsicum, deseeded and cut into quarters
- 400 g tomatoes, cut into quarters
- 4 sun-dried tomatoes, drained
- 250 g water, room temperature
- 2 tsp dried Italian herbs
- ½ tsp sea salt, to taste
- pomegranate arils, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2553.8 kJ / 608 kcal
- Protein
- 18.4 g
- Sacharidy
- 13.5 g
- Tuk
- 48.6 g
- Nasycený tuk
- 6.6 g
- Vláknina
- 25.6 g
- Sodík
- 649.9 mg
Alternativní recepty
Mushroom pâté
1 Std. 15 Min
Baba ghanoush
1h
Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad
3 Std. 55 Min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2 Std. 50 Min
White bean dip with chimichurri
15min
Buckwheat mushroom tartlets
1 Std. 45 Min
Mixed mushroom pâté
1h 25min
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1 godz. 35 min
White bean purée and anchovy on crostini
45 Min
Traditional hommus
25 Std. 5 Min
Tapenade
10min
Hommus
15min