![Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip) Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4A719511-135E-492E-8BCC-0CF166F1FD0D/Derivates/06D000E2-1CF8-4048-A76B-CBA5313D869D.jpg)
Kompatibilní verze
Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Mutabbal beitinjan (eggplant dip)
- 1 eggplant (approx. 400 g), cut into halves lengthways and skin pricked all over with a fork
- 3 garlic cloves, unpeeled
- 50 g olive oil, plus extra for drizzling
- 1 tbsp lemon juice
- ½ tsp sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 40 g pitted Kalamata olives
- 1 tsp ground cumin
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 20 g tahini (see Tips)
- 30 g natural yoghurt
Flaxseed (linseed) crackers
- 230 g flaxseeds (linseeds)
- 30 g onion
- 1 garlic clove
- 100 g red capsicum, deseeded and cut into quarters
- 100 g green capsicum, deseeded and cut into quarters
- 400 g tomatoes, cut into quarters
- 4 sun-dried tomatoes, drained
- 250 g water, room temperature
- 2 tsp dried Italian herbs
- ½ tsp sea salt, to taste
- pomegranate arils, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2553.8 kJ / 608 kcal
- Protein
- 18.4 g
- Sacharidy
- 13.5 g
- Tuk
- 48.6 g
- Nasycený tuk
- 6.6 g
- Vláknina
- 25.6 g
- Sodík
- 649.9 mg
Alternativní recepty
Spiced cauliflower pilau
20 dk
White bean purée and anchovy on crostini
45 Min
Kvass fermented beetroot salad
168klst 15 min
Vegan Turkish delight cheesecake
5h 30min
Muhamara dip
5min
Black Bean and Sun-dried Tomato Dip
30min
Zucchini tortillas with falafel
25h 30 min
Quark and herb spread
5min
Eggplant with burghul
55 dk
Traditional hommus
25h 5min
Hommus dip
5min
Hommus
15 dk