Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Polenta toast
- oil, for greasing
- 750 g water
- 150 g fine polenta (see Tips)
- ¼ tsp dried thyme
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
Mushroom ragu
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 ½ tbsp unsalted butter
- 1 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 500 g fresh mixed mushrooms, cut into slices, quarters or left whole, depending on size (see Tips)
- 1 tbsp lemon juice
- 5 tbsp pouring (whipping) cream
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, cut into small pieces, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 1159 kJ / 276 kcal
- Protein
- 9.1 g
- Sacharidy
- 18.9 g
- Tuk
- 16.8 g
- Vláknina
- 3.3 g
Alternativní recepty
Palak paneer
1 Std. 15 Min
Eggplant involtini with risotto
1 Std. 55 Min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30min
Pea and garden mint fritters
25min
Mushroom stroganoff
20min
Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks
45min
Mediterranean carrot fritters
1h
Polenta zucchini slice
2 Std. 10 Min
Mushroom-stuffed mushrooms
50min
Mashed pea and corn slice
40min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1 Std. 15 Min
Zucchini soup
25min