![Mushroom ragu with polenta toast Mushroom ragu with polenta toast](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3d1a3ecf-9bf2-479f-8a94-9adfd81a5304/Derivates/836c534a-c28c-4208-90de-55f896d0ed97.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Polenta toast
- oil, for greasing
- 750 g water
- 150 g fine polenta (see Tips)
- ¼ tsp dried thyme
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
Mushroom ragu
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 ½ tbsp unsalted butter
- 1 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 500 g fresh mixed mushrooms, cut into slices, quarters or left whole, depending on size (see Tips)
- 1 tbsp lemon juice
- 5 tbsp pouring (whipping) cream
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, cut into small pieces, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 1159 kJ / 276 kcal
- Protein
- 9.1 g
- Sacharidy
- 18.9 g
- Tuk
- 16.8 g
- Vláknina
- 3.3 g
Alternativní recepty
Rosemary and thyme polenta chips
1h
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30 min
Polenta zucchini slice
2h 10min
Fig and apricot tea bread
1h 30min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Mushroom pâté
1h 15min
Pearl barley risotto with asparagus
1h 5min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30 min
Spinach and feta galette
1h 50min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1h 15min
Melanzane parmigiana
2 godz. 5 min
Spicy cauliflower soup
20min