
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Polenta toast
- oil for greasing
- 750 g water
- 150 g fine polenta (see Tips)
- ¼ tsp dried thyme
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
Mushroom ragu
- 50 g Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 ½ tbsp unsalted butter
- 1 tbsp extra virgin olive oil plus extra for greasing
- 3 spring onions/shallots trimmed and cut into thin slices
- 500 g fresh mixed mushrooms cut into slices, quarters or left whole, depending on size (see Tips)
- 1 tbsp lemon juice
- 5 tbsp pouring (whipping) cream
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only, cut into small pieces, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 276 kcal / 1159 kJ
- Protein
- 9.1 g
- Tuk
- 16.8 g
- Sacharidy
- 18.9 g
- Vláknina
- 3.3 g
Alternativní recepty
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 Std. 20 Min
Pearl barley risotto with asparagus
1 Std. 5 Min
Semolina dumplings with mushroom sauce
40 Min
Roasted vegetables with horseradish cream
40 Min
Baba ghanoush
1 Std.
Coq au vin blanc with polenta madeleines
1 Std. 45 Min
Courgette strudel
1 Std. 20 Min
Eggplant involtini with risotto
1 Std. 55 Min
Ricotta dumplings with napoli sauce
55 Min
Rosemary and thyme polenta chips
1 Std.
Grilled eggplant dip
2 Std.
Carrot gnocchi with zucchini cream
1 Std. 15 Min