Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 2 cucchiai di succo di limone, spremuto fresco
- ½ cucchiaino di sale
- 24 gamberi crudi sgusciati e privati del filo intestinale
- 80 g di cipolla, a metà
- 2 spicchi di aglio
- 500 g di cetrioli, senza la buccia, a pezzi
- 1 limone, a fette, ognuna tagliata in quarti
- 500 g di acqua
-
1
cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
nebo 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 200 g di latte
- 40 g di farina tipo 00
- 2 cucchiai di aneto fresco, tritati (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 733 kJ / 175 kcal
- Protein
- 12 g
- Sacharidy
- 10 g
- Tuk
- 9 g
- Vláknina
- 1.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Vellutata di asparagi
45 min
Vellutata di porri e bottarga di muggine
50 min
Zuppa di sedano rapa e porri con funghi
30 min
Vellutata fredda di pomodoro e yogurt greco
45 min
Vellutata di asparagi bianchi e prosciutto crudo (senza glutine)
35 min
Vellutata di carote e pastinaca
50 min
Vellutata di patate dolci e gamberi
45 min
Insalata di sedano bianco
15 Min
Crema di finocchi
35 min
Vellutata di funghi
50 min
Vellutata fredda di zucchine, zafferano e ricotta
2h
Vellutata di porri
40 min