Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 15 gramů zázvoru, čerstvého, oloupaného, na tenké plátky (2-3 mm)
- 2 stroužky česneku
- ½ - 1 červená chilli paprika, čerstvá, bez semínek
-
700
gramů kachní prso, s kůží
nebo 700 gramů kuřecích prsou, s kůží - 2 - 3 polévkové lžíce čínského koření 5 vůní, kupovaného nebo domácího (viz tip), dle chuti
- 2 špetky soli, jemné, plus extra dle chuti
- 1200 gramů vody
-
2
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty, domácí
nebo 2 zeleninové bujóny - 80 gramů sójové omáčky
- 200 gramů bílé dlouhozrnné rýže
-
200
gramů pak choi, čínského zelí, na kousky
nebo 200 gramů čínského zelí, na kousky - 100 gramů brokolicových růžiček, na kousky (2 cm)
- 250 gramů čerstvých hub, na plátky
- 2 čajové lžičky sezamového oleje, tmavého (10 gramů)
- 3 - 4 polévkové lžíce medu (cca 80 gramů)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2512 kJ / 600 kcal
- Protein
- 42 g
- Sacharidy
- 60 g
- Tuk
- 20 g
- Vláknina
- 6.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Candát se špenátem, linguine a omáčkou beurre blanc
35 Min
Steaky z lososa s fazolkami a kari glazé
40 Min
Treska na thajský způsob
2h 40min
Pražma s cherry rajčaty a bramborovým pyré
40 Min
Hovězí mini tartar
10min
Thajský nudlový salát s hovězím masem
25 Min
Karibské pomalu dušené jehněčí s rýží
9hod. 15min
Treska s bramborovo-dýňovou krustou a vinnou omáčkou
1 Std.
Kuře se sójovou omáčkou a pak choi
13 godz.
Krevetový salát s avokádem a skleněnými nudlemi
35 Min
Vepřové medailonky s liškovou omáčkou a knedlíčky
50min
Vepřové maso po čínsku se zeleninou a rýžovými nudlemi
1h 20min