Stew z fazolí černé oko s olihní
TM5 TM6

Stew z fazolí černé oko s olihní

(Žádné hodnocení)

Suroviny

  • 120 gramů cibule, napůl
  • 1 stroužek česneku
  • 40 gramů extra panenského olivového oleje, plus extra na pokapání
  • 500 gramů zralých rajčat, na kousky
    nebo 500 gramů sekaných rajčat v plechovce
  • 15 gramů rajčatového protlaku
  • 370 gramů směsi zeleniny (např. mrkev, pórek, řapíkatý celer), na plátky (1 cm)
  • 1 polévková lžíce červené papriky, sladké
  • 1 čajová lžička soli, plus extra na oliheň
  • 1 špetka pepře, černého, čerstvě umletého
  • 350 gramů fazolí černé oko, sušených, namočených alespoň 4 hodiny (viz tip)
    nebo 350 gramů zelené čočky, propláchnuté a scezené
  • 350 gramů vody
  • 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty, domácí
    nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody)
  • 1000 gramů olihně, celé, malé, očištěné, čerstvé nebo rozmrazené
    nebo 1000 gramů kalamárů, syrových, čerstvých nebo rozmrazených
  • 20 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané (volitelně)
  • koriandr, čerstvý, nasekaný, na ozdobu (volitelně)

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
1339 kJ / 320 kcal
Protein
32 g
Sacharidy
22 g
Tuk
9 g
Vláknina
11.5 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty