Stew z fazolí černé oko s olihní

Stew z fazolí černé oko s olihní

Žádné hodnocení
Příprava 30min.
Celkový 5hod. 15min.
8 porcí

Suroviny

  • 120 gramů cibule napůl
  • 1 stroužek česneku
  • 40 gramů extra panenského olivového oleje plus extra na pokapání
  • 500 gramů zralých rajčat na kousky
    500 gramů sekaných rajčat v plechovce
  • 15 gramů rajčatového protlaku
  • 370 gramů směsi zeleniny (např. mrkev, pórek, řapíkatý celer), na plátky (1 cm)
  • 1 polévková lžíce červené papriky, sladké
  • 1 čajová lžička soli plus extra na oliheň
  • 1 špetka pepře, černého, čerstvě umletého
  • 350 gramů fazolí černé oko, sušených namočených alespoň 4 hodiny (viz tip)
    350 gramů zelené čočky, propláchnuté a scezené
  • 350 gramů vody
  • 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty domácí
    1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody)
  • 1000 gramů olihně, celé, malé očištěné, čerstvé nebo rozmrazené
    1000 gramů kalamárů, syrových, čerstvých nebo rozmrazených
  • 20 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané (volitelně)
  • koriandr, čerstvý (volitelně) nasekaný, na ozdobu

Obtížnost

střední


Nutriční hodnoty na 1 porci

Protein 32 g
Kalorie 1339 kJ / 320 kcal
Tuk 9 g
Vláknina 11.5 g
Sacharidy 22 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...