
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 120 gramů cibule napůl
- 1 stroužek česneku
- 40 gramů extra panenského olivového oleje plus extra na pokapání
-
500
gramů zralých rajčat na kousky
nebo 500 gramů sekaných rajčat v plechovce - 15 gramů rajčatového protlaku
- 370 gramů směsi zeleniny (např. mrkev, pórek, řapíkatý celer), na plátky (1 cm)
- 1 polévková lžíce červené papriky, sladké
- 1 čajová lžička soli plus extra na oliheň
- 1 špetka pepře, černého, čerstvě umletého
-
350
gramů fazolí černé oko, sušených namočených alespoň 4 hodiny (viz tip)
nebo 350 gramů zelené čočky propláchnuté a scezené - 350 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty domácí
nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody) -
1000
gramů olihně, celé, malé očištěné, čerstvé nebo rozmrazené
nebo 1000 gramů kalamárů, syrových čerstvých nebo rozmrazených - 20 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané (volitelně)
- koriandr, čerstvý nasekaný, na ozdobu (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 320 kcal / 1339 kJ
- Protein
- 32 g
- Tuk
- 9 g
- Sacharidy
- 22 g
- Vláknina
- 11.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rybí rolky s houbovou náplní
Brak ocen
Barevné perníčky s marcipánem
20 min
Avgolemono (řecká citrónová polévka)
35 min
Makadamová očka
45 min
Kachní paštika s olivami
2 godz. 40 min
Zauzená ryba, bramborová pěna, loupákové máslo
1 godz. 10 min
Simnel dort s 11 apoštoly
3 godz.
Losos en crôute s citrónovým rizotem
1 godz. 15 min
Caldeirada – portugalská rybí polévka
45 min
Thajská polévka s krevetami
30 min
Dal makhani
13 godz. 20 min
Olivová tapenáda
5 min