Zařízení & příslušenství
Stew z fazolí černé oko s olihní
Příprava 30min.
Celkový 5hod. 15min.
8 porcí
Suroviny
-
120 gramů cibule napůl
-
1 stroužek česneku
-
40 gramů extra panenského olivového oleje plus extra na pokapání
-
500 gramů sekaných rajčat v plechovce500 gramů zralých rajčat na kousky
-
15 gramů rajčatového protlaku
-
370 gramů směsi zeleniny (např. mrkev, pórek, řapíkatý celer), na plátky (1 cm)
-
1 polévková lžíce červené papriky, sladké
-
1 čajová lžička soli plus extra na oliheň
-
1 špetka pepře, černého, čerstvě umletého
-
350 gramů zelené čočky, propláchnuté a scezené350 gramů fazolí černé oko, sušených namočených alespoň 4 hodiny (viz tip)
-
350 gramů vody
-
1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody)1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty domácí
-
1000 gramů kalamárů, syrových, čerstvých nebo rozmrazených1000 gramů olihně, celé, malé očištěné, čerstvé nebo rozmrazené
-
20 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané (volitelně)
-
koriandr, čerstvý (volitelně) nasekaný, na ozdobu
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
32 g
Kalorie
1339 kJ /
320 kcal
Tuk
9 g
Vláknina
11.5 g
Sacharidy
22 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Skvělá chuť
72 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Krevetové kari
25min.
Salsa s chilli a ananasem
Žádné hodnocení
Polévka gazpacho s jahodami
40min.
Smoothie s exotickým ovocem a chia semínky
5min.
Quinoa salát s cizrnou a mangovou salsou
1hod.
Asijský salát s hovězím masem a nudlemi
1hod.
Hrušky v červeném víně
3hod. 20min.
Slávky alla Medoc
50min.
Caldeirada – portugalská rybí polévka
45min.
Rychlý jehněčí dansak
45min.
Hummus s pečenou paprikou
5min.
Pikantní hovězí s citrónovou fetou
30min.