
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 gramů krůtího masa, bez kostí a kůže na kousky (3 cm), částečně zmrazeného 30–60 minut v jedné vrstvě
- 50 gramů parmazánu na kousky
- 2 stroužek česneku
- 2 snítky čerstvého oregana jen lístky
- 1 vejce
- 40 gramů rajčatového protlaku
- 35 gramů strouhanky
- 1 čajová lžička soli
- 1 ½ čajové lžičky mletého bílého pepře
- 100 gramů cibule napůl
- 50 gramů olivového oleje
- 450 gramů konzervované bílé cizrny scezené
- 800 gramů vody
-
1
polévková lžíce kuřecí dochucovací pasty
nebo 2 kuřecí bujóny (pro 0,5 l vody) rozdrobené - 1 čajová lžička chilli vloček
- 50 gramů kadeřavé kapusty na proužky (cca 5 cm)
- citrón na plátky, na ozdobu (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 515.3 kcal / 2155.8 kJ
- Protein
- 32.8 g
- Tuk
- 25.8 g
- Sacharidy
- 40 g
- Vláknina
- 9.8 g
- Nasycený tuk
- 6 g
- Sodík
- 1.2 mg
Alternativní recepty
Kuřecí stehna s risoni a fetou po řecku
2hod.
Krevetová polévka s batáty
45min
Tuňák s bramborem po baskicku
30min
Frittata s batáty, cuketou a kozím sýrem
45min
Květáková kari polévka
45min
Dýňovo-rajčatová polévka s kokosovým mlékem
35min
Veganská dršťková polévka s cizrnou a hlívou ústřičnou
30min
Losos s pak choi a květákovým wasabi pyré
45min
Cizrnová polévka s listovým špenátem
35min
Kuře s batáty a červenými fazolemi
45min
Bramborovo-cizrnová polévka s kari
30min
Indické máslové kuře (Butter chicken)
1hod.