Jáhlové knedlíky se špenátem a rajčatovým ragú (bezlepkové)
TM6

Jáhlové knedlíky se špenátem a rajčatovým ragú (bezlepkové)

4.8 (11 hodnocení)

Suroviny

Knedlíky se špenátem

  • 300 gramů mraženého špenátu, sekaného
  • 250 gramů jáhel
  • 140 gramů cibule, napůl
  • 3 - 4 stroužky česneku, napůl
  • 5 snítek čerstvé petržele, jen lístky
  • 30 gramů másla na kousky
  • 1 ½ čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
  • 2 čajové lžičky soli
  • 400 gramů mandlového mléka
    nebo 400 gramů vody
  • 1 - 2 polévkové lžíce bramborového škrobu
    nebo 1 - 2 polévkové lžíce pohankové mouky
  • 125 - 150 gramů mozzarelly, na kousky
    nebo 125 gramů sýra feta, na kousky
  • 2 vejce
  • 1 čajová lžička nastrouhané citrónové kůry
  • 3 - 4 špetky mletého černého pepře
  • 2 - 3 špetky mletého muškátového oříšku

Rajčatové ragú

  • 100 gramů cibule, napůl
  • 1 stroužek česneku
  • 20 gramů olivového oleje, plus navíc na vymazání
  • 400 gramů sekaných rajčat v plechovce
  • 30 gramů rajčatového protlaku
  • 1 čajová lžička cukru
  • 1 - 2 čajové lžičky sušeného oregana
  • ½ čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička nastrouhané citrónové kůry
  • 100 gramů vody
  • 500 gramů cherry rajčat, napůl
  • 4 snítky čerstvé bazalky, jen lístky

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
2015 kJ / 482 kcal
Protein
19 g
Sacharidy
57 g
Tuk
21 g
Nasycený tuk
9 g
Vláknina
10 g
Sodík
1502 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty