
Kompatibilní verze
Jáhlové knedlíky se špenátem a rajčatovým ragú (bezlepkové)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Knedlíky se špenátem
- 300 gramů mraženého špenátu, sekaného
- 250 gramů jáhel
- 140 gramů cibule napůl
- 3 - 4 stroužky česneku napůl
- 5 snítek čerstvé petržele jen lístky
- 30 gramů másla na kousky
- 1 ½ čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
- 2 čajové lžičky soli
-
400
gramů mandlového mléka
nebo 400 gramů vody -
1 - 2
polévkové lžíce bramborového škrobu
nebo 1 - 2 polévkové lžíce pohankové mouky -
125 - 150
gramů mozzarelly na kousky
nebo 125 gramů sýra feta na kousky - 2 vejce
- 1 čajová lžička nastrouhané citrónové kůry
- 3 - 4 špetky mletého černého pepře
- 2 - 3 špetky mletého muškátového oříšku
Rajčatové ragú
- 100 gramů cibule napůl
- 1 stroužek česneku
- 20 gramů olivového oleje plus navíc na vymazání
- 400 gramů sekaných rajčat v plechovce
- 30 gramů rajčatového protlaku
- 1 čajová lžička cukru
- 1 - 2 čajové lžičky sušeného oregana
- ½ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička nastrouhané citrónové kůry
- 100 gramů vody
- 500 gramů cherry rajčat napůl
- 4 snítky čerstvé bazalky jen lístky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 482 kcal / 2015 kJ
- Protein
- 19 g
- Tuk
- 21 g
- Sacharidy
- 57 g
- Vláknina
- 10 g
- Nasycený tuk
- 9 g
- Sodík
- 1502 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Špagety s batátovo-rajčatovou omáčkou
35min
Bramborové placičky s červenou řepou a jogurtovým dipem
1hod.
Veganská žampiónová masala s chilli a kurkumou
25min
Cuketový bowl s tofu
40min
Jáhlovo-maková kaše
20min
Quinoa salát s cizrnou a mangovou salsou
1hod.
Dýňové stew s cizrnou a kadeřavou kapustou
45min
Gratinovaná dýně s mrkví
50min
Veganská dršťková polévka s cizrnou a hlívou ústřičnou
30min
Lilkové ragú s cizrnou
45min
Čočkovo-dýňová polévka
1hod.
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16hod.