Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 g Wasser
- 200 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (3 cm)
- 300 g Spinat, frisch, in groben Streifen
- 250 g Topfen, 20% Fett (am besten Ziegentopfen)
- 2 Eidotter
- 100 g Weizenmehl, griffig
- 1 ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen, etwas mehr zum Garnieren
- 2 Prisen Muskat, gemahlen
- 120 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 EL gemischte, getrocknete Kräuter (Bergkräuter siehe Tipp)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2077 kJ / 496 kcal
- Protein
- 16 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 35 g
- Vláknina
- 25 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50 Min
Bärlauch-Gnocchi
1 godz. 15 min
Spinatknödel auf Tomatenragout
1 Std.
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 godz. 15 min
Polentatarte mit Ricotta und Kürbis
1 Std. 5 Min
Rote-Rüben-Tarte mit Feta
50 Min
Mangoldspätzle mit geschmorten Paradeisern
40 Min
Gefüllte Zucchini mit cremiger Polenta
1 Std.
Topfenknöderl auf Paradeisragout
1 Std. 5 Min
Polentaschnitten mit Gemüse
45 Min
Tiroler Kasnock’n
1 Std.
Spinatspätzle mit Schinken-Käse-Sauce
40 Min