Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 g Hartkäse (z.B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 500 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 500 g Erdäpfel, mehlig, geschält und geviertelt
- 40 g Bärlauchblätter, frisch, grob gehackt
- 100 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
- 150 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 40 g Hartweizengrieß, fein
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2249 kJ / 537 kcal
- Protein
- 14 g
- Sacharidy
- 56 g
- Tuk
- 27 g
- Vláknina
- 3.6 g
Alternativní recepty
Spinat-Topfen-Nockerl mit Bergkräuterbutter
45 min
Spinatspätzle mit Schinken-Käse-Sauce
40 min
Spinatknödel auf Tomatenragout
1h
Bärlauchpesto
20 min
Mangoldspätzle mit geschmorten Paradeisern
40 min
Bärlauch-Brennnesselspätzle mit Bergkäse
45 min
Brennnessel-Eier-Nockerl
30 min
Germknödel mit Wildkräutern und Paradeisragout
1h 25min
Bärlauchpalatschinken mit Lammhaschee und Sauerrahmdip
1h 30min
Bärlauchlaibchen mit Kräutercreme
40 min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 Std. 15 Min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1h