Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 g extra virgin olive oil
- 30 g lemon juice
- 1 pinch ground white pepper
- 3 pinches salt, plus an extra ½ tsp
- 1200 g water
- 200 g split black lentils
- 200 g cherry tomatoes, cut into quarters
- 80 g red onion, cut into thin slices (1-2 mm - see Tips)
- 2 - 3 sprigs fresh mint, leaves only
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1345.8 kJ / 320.3 kcal
- Protein
- 12.8 g
- Sacharidy
- 26.6 g
- Tuk
- 16.1 g
- Nasycený tuk
- 2.5 g
- Vláknina
- 8 g
- Sodík
- 297.1 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Quinoa tabouli
12h 40min
Lentil and spinach soup
50 Min
Zhoug
10 Min
Carrot and fennel slaw with sprouted buckwheat
50 Std. 15 Min
Sardines in parcels with green bean salad
Žádné hodnocení
Chicken broth with bread dumplings
1 Std. 5 Min
Pearl barley risotto with asparagus
1 Std. 5 Min
Sweet potato and grain salad
1 Std. 30 Min
Fresh fennel salad
10 Min
Capsicum and potato tortillas with olive tapenade
35 Min
Raw cauliflower tabouli
30 Min
Russian beetroot salad
1 Std. 10 Min