Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 g dried shiitake mushrooms
- 800 g hot water
- 160 g farro
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1200 g water
- 140 g puy lentils
- 100 g white quinoa
- 10 peeled raw prawns
- 3 tbsp olive oil
- 1 tsp sea salt flakes, plus extra to taste
- ½ tsp fresh ground black pepper, plus extra to taste
- 2 kale leaves, stalks removed and leaves cut into thin slices
- 6 sprigs fresh basil, leaves only, cut into thin strips
- 2 tsp lemon juice
- 2 baby cos lettuce, leaves separated
- 150 g feta cheese, crumbled
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1716 kJ / 408.5 kcal
- Protein
- 23.1 g
- Sacharidy
- 37.5 g
- Tuk
- 16.6 g
- Nasycený tuk
- 5.1 g
- Vláknina
- 9.5 g
- Sodík
- 813.1 mg
Alternativní recepty
Lentil hotpot
12 Std. 45 Min
Risotto verde
45 Min
Baked spinach and feta mushrooms
35 Min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13h 25min
Beetroot salad
10 Min
Celeriac parmigiana
1 Std. 10 Min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 Min
Semolina gnocchi with asparagus
1 Std. 15 Min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 Min
Quinoa salad with mango salsa
1 Std.
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55 Min
Quinoa tabouli
12 godz. 40 min