Kompatibilní verze
Falafel in square flatbread (r’gaif bread) with tahini sauce
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Tahini sauce
- 2 garlic cloves
- 3 stalks fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 150 g tahini
- 130 g water
- 1 tbsp lemon juice
- ¾ - 1 tsp salt, to taste
- ½ - ¾ tsp ground cumin, to taste
R’gaif bread
- 180 g water
-
20
g fresh yeast
nebo 1 heaped tsp dried instant yeast (10 g) - 260 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
- oil, for greasing
Falafel
- 4 spring onions, cut in pieces
- 4 garlic cloves
- 5 g fresh parsley
- 4 stalks fresh mint, leaves only
- ½ fresh red chilli, cut in halves and deseeded
- 1 tsp baking powder
- 720 g canned chickpeas, drained
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
Finalising R’gaif bread and falafel
- 400 g plain flour, plus extra for dusting
- oil, for frying
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 53679 kJ / 1282 kcal
- Protein
- 42 g
- Sacharidy
- 177 g
- Tuk
- 42 g
- Vláknina
- 18 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Pitta bread
2 Std.
Sliders with walnut or sweet potato patties
2 Std. 15 Min
Falafel
1 Std. 25 Min
Cheese mousse
10 min
Horchata
24 Std. 10 Min
Pozole Blanco
1 Std. 40 Min
Deathly gravestone cake
2 Std. 30 Min
Vegan bean burger
1h 20 min
Wholegrain hamburger buns
2 godz. 50 min
Arroz a la Mexicana (Mexican rice)
35 min
Gnocchi
1 Std. 40 Min