
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Batbout dough
- 320 g water
- 2 tbsp sugar
-
20
g fresh yeast
nebo 1 heaped tsp dried instant yeast (8 g) - 10 g olive oil plus extra for greasing
- 250 g plain flour
- 80 g wholemeal wheat flour
- 240 g durum wheat semolina
- 1 ½ tsp salt
Lamb meatballs
- olive oil for greasing and frying
- 4 garlic cloves
- 5 - 6 sprigs fresh mint leaves only, to taste
- 600 g lamb meat piece, sinew free, boneless cut in cubes (2 cm)
- 2 ½ tsp hot paprika powder
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ tsp salt
- 1 tsp ground cayenne pepper
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 - 7 sprigs fresh parsley leaves only, to taste
- 600 g canned chopped tomatoes
- 200 g water
- 20 g sunflower oil
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1018 kcal / 4263 kJ
- Protein
- 46 g
- Tuk
- 41 g
- Sacharidy
- 111 g
- Vláknina
- 11 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chocolate Fondants
40min
Squid Ink Pappardelle with Lobster and Saffron Broth
1hod.
Paris Brest
6hod. 40min
Chicken Pastilla
1hod. 25min
Pork Buns (Nikuman)
2hod.
Hash Browns
35min
Arabian ice cream
10hod. 25min
Falafel
1hod. 25min
Layered patties and vegetables with bell pepper sauce
Žádné hodnocení
Spicy Nuts and Popcorn Mix
35min
Churros
40min
Chicago-Style Deep Dish Pizza
2hod. 50min