Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Batbout dough
- 320 g water
- 2 tbsp sugar
-
20
g fresh yeast
nebo 1 heaped tsp dried instant yeast (8 g) - 10 g olive oil, plus extra for greasing
- 250 g plain flour
- 80 g wholemeal wheat flour
- 240 g durum wheat semolina
- 1 ½ tsp salt
Lamb meatballs
- olive oil, for greasing and frying
- 4 garlic cloves
- 5 - 6 sprigs fresh mint, leaves only, to taste
- 600 g lamb meat piece, sinew free, boneless, cut in cubes (2 cm)
- 2 ½ tsp hot paprika powder
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ tsp salt
- 1 tsp ground cayenne pepper
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 - 7 sprigs fresh parsley, leaves only, to taste
- 600 g canned chopped tomatoes
- 200 g water
- 20 g sunflower oil
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 4263 kJ / 1018 kcal
- Protein
- 46 g
- Sacharidy
- 111 g
- Tuk
- 41 g
- Vláknina
- 11 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Blackberry Mojito
1 Std. 45 Min
Soft Cake with Salted Caramel
1h 40min
Orange curry dressing
10 Min
Beef Stroganoff
1h
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1ωρ. 50 λεπτ.
Semolina pancakes (Beghrir)
1h
Traditional mint tea
25 Min
Strawberry mojito
10 Min
Crispy turkey and lentil meatballs
40 λεπτ.
Buffalo chicken wings
50 Min
Steamed Corn with Chipotle Mayonnaise and Cilantro Salsa
45min
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2h 45min