Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Batbout dough
- 320 g water
- 2 tbsp sugar
-
20
g fresh yeast
nebo 1 heaped tsp dried instant yeast (8 g) - 10 g olive oil, plus extra for greasing
- 250 g plain flour
- 80 g wholemeal wheat flour
- 240 g durum wheat semolina
- 1 ½ tsp salt
Lamb meatballs
- olive oil, for greasing and frying
- 4 garlic cloves
- 5 - 6 sprigs fresh mint, leaves only, to taste
- 600 g lamb meat piece, sinew free, boneless, cut in cubes (2 cm)
- 2 ½ tsp hot paprika powder
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ tsp salt
- 1 tsp ground cayenne pepper
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 - 7 sprigs fresh parsley, leaves only, to taste
- 600 g canned chopped tomatoes
- 200 g water
- 20 g sunflower oil
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 4263 kJ / 1018 kcal
- Protein
- 46 g
- Sacharidy
- 111 g
- Tuk
- 41 g
- Vláknina
- 11 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads
1 godz. 35 min
Jack-O-Lantern Ice Cream Bowls
50min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50min
Chicken galantine with dill yoghurt
3h 25 min
Spelt and chicken salad
1 godz. 15 min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice (Metric)
45min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2 godz.
Semolina pancakes (Beghrir)
1 godz.
Middle eastern stuffed chicken
2h 25 min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1 godz.
Couscous with lamb and vegetables
50min
Gratin dauphinois
50min