Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 Knoblauchzehen
- 200 g Zwiebeln, in Stücken (3-4 cm)
- 2 EL Olivenöl
- 600 - 700 g Poulet, in Stücken (Pouletschenkel, Pouletbeinchen, Brust, in Stücken von je 4-5 cm)
- 1 Zitrone, unbehandelt
- 4 Zweigchen frische Petersilie, gewaschene und getrocknete Blätter, und etwas mehr zum Garnieren
- 150 g Wasser
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 4 Safranfäden
- ½ TL Paprika edelsüss
- ½ TL Kurkuma, gemahlen
- ¼ TL Zimt
- 1 TL feinkörniges Salz
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 100 g Oliven, alle Sorten, entkernt
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2376 kJ / 568 kcal
- Protein
- 52 g
- Sacharidy
- 6 g
- Tuk
- 37 g
- Vláknina
- 1.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pouletbrust Metaxa
1h
Rindsstroganoff
45min
Blanquette de veau (Weisses Kalbsvoressen)
1h 15 phút
Poulet auf roten Peperoni
1h 5min
Scharfes Ingwer-Poulet
45min
Coq au vin
2h
Tajine mit Seeteufelfilet und eingelegten Salzzitronen
1 godz. 35 min
Poulet mit Ei und Mandelsauce
45min
Poulet-Eintopf mit Senfsauce
40 phút
Pasta mit Poulet, Champignons und grünen Bohnen
40 phút
Pouletcurry
35 min
Penne mit Thon
35 min