Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g red split lentils
- 500 g water
- 120 g Parmesan cheese, cut in pieces
- 400 g aubergines
- 50 g olive oil
- 200 g onions, cut in halves
- 3 garlic cloves
- 1 pepper, green or red, cut in pieces (approx. 150 g)
- 400 g tomatoes, canned, including juice
- 120 g red wine
- 1 tbsp dried oregano
- 1 tsp ground ginger
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 40 g butter, plus extra for greasing
- 500 g milk
- 40 g flour
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1917 kJ / 458 kcal
- Protein
- 21 g
- Sacharidy
- 33 g
- Tuk
- 25 g
- Vláknina
- 7.3 g
Alternativní recepty
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Spinach, Tomato And Cheese Lasagne
2 Std. 45 Min
Lentil Moussaka
2 godz. 20 min
Lentil Moussaka
3 godz. 30 min
Mushroom Parmentier
1 Std. 10 Min
Spiced Moroccan lentil soup
40 Min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 Std.
Indian vegetable curry
50 Min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 Std.
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 Std.
Vegetable and Chickpea Tagine
50 Min