
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g red split lentils
- 500 g water
- 120 g Parmesan cheese cut in pieces
- 400 g aubergines
- 50 g olive oil
- 200 g onions cut in halves
- 3 garlic cloves
- 1 pepper green or red, cut in pieces (approx. 150 g)
- 400 g tomatoes, canned including juice
- 120 g red wine
- 1 tbsp dried oregano
- 1 tsp ground ginger
- 1 - 2 tsp salt to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 40 g butter plus extra for greasing
- 500 g milk
- 40 g flour
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 458 kcal / 1917 kJ
- Protein
- 21 g
- Tuk
- 25 g
- Sacharidy
- 33 g
- Vláknina
- 7.3 g
Alternativní recepty
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1hod.
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1hod.
Lentil Moussaka
2hod. 20min
Seitan Chilli
25min
Lentil Moussaka
3hod. 30min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1hod. 10min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Pearl Barley and White Bean Stew
1hod.