Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 40 g bread, in pieces
-
350
g red pointed peppers, roasted, cut into pieces, skin and seeds removed (see tip)
nebo 350 g fresh Aleppo peppers, roasted, cut into pieces, skin and seeds removed (see tip) - 2 - 4 garlic cloves
- 75 g shelled walnuts
- 2 tbsp pomegranate molasses
- 1 tsp lemon juice, freshly squeezed, adjust to taste
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground paprika
- ¼ tsp ground cayenne pepper
-
1
tsp Aleppo pepper flakes (volitelně)
nebo 1 tsp dried chilli flakes (volitelně) - ½ tsp salt, adjust to taste
- fresh parsley or mint leaves, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 7891 kJ / 1886 kcal
- Protein
- 18.1 g
- Sacharidy
- 65 g
- Tuk
- 172.6 g
Alternativní recepty
Sun-dried tomato tartare
15min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4h
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 Std. 45 Min
Arabian ice cream
10 godz. 25 min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1h 10min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25 min
Za'atar mix substitute
5 min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35 min
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40 Min
Red Pepper Dip (Muhammara)
30 Min
Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)
1h 10min
Muhamara dip
30 Min