Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 40 g bread, in pieces
-
350
g red pointed peppers, roasted, cut into pieces, skin and seeds removed (see tip)
nebo 350 g fresh Aleppo peppers, roasted, cut into pieces, skin and seeds removed (see tip) - 2 - 4 garlic cloves
- 75 g shelled walnuts
- 2 tbsp pomegranate molasses
- 1 tsp lemon juice, freshly squeezed, adjust to taste
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground paprika
- ¼ tsp ground cayenne pepper
-
1
tsp Aleppo pepper flakes (volitelně)
nebo 1 tsp dried chilli flakes (volitelně) - ½ tsp salt, adjust to taste
- fresh parsley or mint leaves, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 7891 kJ / 1886 kcal
- Protein
- 18.1 g
- Sacharidy
- 65 g
- Tuk
- 172.6 g
Alternativní recepty
Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)
1 Std. 10 Min
Red Pepper Dip (Muhammara)
30min
Baba Ganoush
1h
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 godz. 45 min
Tahini dip (tarator)
5min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Smoked Mackerel and Watercress Dip
5min
Hummus
5min
Muhamara dip
30min
Baba Ganoush
1h
Moroccan Zaalouk
1h 5min