Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 350 g red capsicum (approx. 2 large)
- 100 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 40 g bread, torn in pieces
- 2 - 4 garlic cloves
- 80 g walnuts
- 40 g pomegranate molasses
- 1 tsp lemon juice, to taste
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp paprika
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- 1 tsp dried chilli flakes (optional - see Tips)
- ½ tsp salt, to taste
- fresh parsley or mint leaves, for garnishing (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 733.8 kJ / 174.7 kcal
- Protein
- 2.6 g
- Sacharidy
- 5.2 g
- Tuk
- 15.8 g
- Nasycený tuk
- 1.9 g
- Vláknina
- 2.3 g
- Sodík
- 158.6 mg
Alternativní recepty
Beetroot and tequila cured salmon
24 Std. 20 Min
Sun-dried tomato tartare
15 min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 godz. 45 min
Muhamara dip
5 min
Baba ghanoush
1 godz.
Harissa
25 Min
Tarator (tahini dip)
5 min
Romesco dip
10 min
Red Pepper Dip (Muhammara)
30 min
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35min
Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)
1 Std. 10 Min
Traditional hommus
25h 5 min