Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La génoise au chocolat
- 10 - 15 g de beurre, pour le moule
- 120 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 2 jaunes d'œufs
- 4 œufs entiers
- 140 de sucre
- 1 pincée de sel
- 20 g de fécule de maïs
- 1 c. à café de poudre à lever, (½ sachet)
- 20 g de cacao en poudre
La garniture et la finition
- 370 g de griottes en conserve (poids net égoutté) et le jus
- 300 g de sucre glace
- 50 g de kirsch, (eau-de-vie de cerise)
- 800 g de crème, 35 % m.g., très froide
- 400 g de mascarpone
- 300 g de chocolat noir
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3748 kJ / 897 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 81 g
- Tuk
- 57 g
- Vláknina
- 4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Gâteau des rois
1 Std. 55 Min
Mille-feuilles
2 Std. 25 Min
Miroirs
1h 40min
Meringues de l'Emmental
2h 15min
Gâteau des rois
2h 15min
Tourte aux noix de l'Engadine
1 Std. 15 Min
Tartelettes aux fraises
1 Std. 15 Min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40min
Sauce béchamel
15 Min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Pâte de base pour pain
24u. 30min
Carac (Tartelette au chocolat)
2h