Polévka z červené řepy s bylinkovými knedlíčky

Polévka z červené řepy s bylinkovými knedlíčky

4.6 34 hodnocení
Příprava 35min
Celkový 1hod. 10min
6 porcí

Suroviny

Bylinkové knedlíčky
  • bylinkové směsi, čerstvé (např. bazalky, petržele, divokého česneku, kerblíku a dalších bylinek s měkkými listy)
    10 - 15 gramů
  • mléka
    200 gramů
  • máslo plus extra pro vymazání
    60 gramů
  • soli, jemné
    ¾ čajové lžičky
  • muškátového oříšku, mletého (volitelně)
    ¼ čajové lžičky
  • krupice (jakéhokoliv druhu pšenice)
    150 gramů
  • vejce
    1
Polévka z červené řepy
  • červené řepy čerstvé, oloupané, na kousky
    500 gramů
    500 gramů červené řepy, vařené, na kousky
  • vody
    700 gramů
  • vína, bílého
    150 gramů
  • zeleninové dochucovací pasty
    2 vrchovaté čajové lžičky
    2 zeleninové bujóny
  • hladké mouky
    25 gramů
  • soli, jemné
    ½ - 1 čajová lžička
  • muškátového oříšku, mletého
    2 špetky
  • pepře černého, mletého
    1 špetka
  • smetany, jakéhokoliv typu
    100 gramů
  • vinného octa, bílého (volitelně)
    1 polévková lžíce

Nutriční hodnoty na 1 porci

Kalorie 331 kcal / 1386 kJ
Protein 7 g
Tuk 17 g
Sacharidy 30 g
Vláknina 4 g

Líbí se ti co vidíš?

Tento recept a více než { {recipeCount} } čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do naší 30denní bezplatné zkušební verze a objevte svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se Vám také líbit...