Polévka z červené řepy s bylinkovými knedlíčky

Polévka z červené řepy s bylinkovými knedlíčky

4.6 34 hodnocení
Příprava 35min.
Celkový 1hod. 10min.
6 porcí

Suroviny

Bylinkové knedlíčky
  • 10 - 15 gramů bylinkové směsi, čerstvé (např. bazalky, petržele, divokého česneku, kerblíku a dalších bylinek s měkkými listy)
  • 200 gramů mléka
  • 60 gramů máslo plus extra pro vymazání
  • ¾ čajové lžičky soli, jemné
  • ¼ čajové lžičky muškátového oříšku, mletého (volitelně)
  • 150 gramů krupice (jakéhokoliv druhu pšenice)
  • 1 vejce
Polévka z červené řepy
  • 500 gramů červené řepy čerstvé, oloupané, na kousky
    500 gramů červené řepy, vařené, na kousky
  • 700 gramů vody
  • 150 gramů vína, bílého
  • 2 vrchovaté čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
    2 zeleninové bujóny
  • 25 gramů hladké mouky
  • ½ - 1 čajová lžička soli, jemné
  • 2 špetky muškátového oříšku, mletého
  • 1 špetka pepře černého, mletého
  • 100 gramů smetany, jakéhokoliv typu
  • 1 polévková lžíce vinného octa, bílého (volitelně)

Obtížnost

střední


Nutriční hodnoty na 1 porci

Protein 7 g
Kalorie 1386 kJ / 331 kcal
Tuk 17 g
Vláknina 4 g
Sacharidy 30 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...