![Fisk og kartofler med tomatsauce Fisk og kartofler med tomatsauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D5E8650A-6E2F-4857-AB43-DD60F7775D89/Derivates/497C3832-D077-4E84-B470-A57BE7012CB2.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 g kartofler, skåret i mindre stykker (3-4 cm)
- 30 g olivenolie, plus ekstra til smøring
-
6
kulmule bøffer (120-200 g hver)
nebo 6 hvid fisk, fileter (120-200 g hver), alle typer hvid fisk - 2 tsk salt, efter smag
- 150 g løg, skåret i halve
- 1 fed hvidløg
- 100 g gulerødder, skåret i mindre stykker
- 30 g olivenolie
- 50 g hvidvin
- 400 g tomat, skåret i mindre stykker
- ½ tsk sort peber, stødt
- 100 g vand
- salt, efter smag
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1269 kJ / 302 kcal
- Protein
- 33 g
- Sacharidy
- 25 g
- Tuk
- 7 g
- Vláknina
- 3.4 g