Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 6 Stängel Petersilie, frisch, Blättchen abgezupft
- 150 g roter Paprika, in Stücken
- 250 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 20 g Sonnenblumenöl
- 30 g Tomatenmark
- 1 EL Paprikapulver, edelsüß
- ½ TL Paprikapulver, geräuchert
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- 1 ½ TL Thymian, getrocknet
- 1 - 2 EL getrocknete Steinpilze
- ¾ - 1 TL Salz
- ½ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
-
4
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 2 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 350 g Erdäpfel, mehlig, geschält
- 300 g frische Schwammerl (z. B. Eierschwammerl, Steinpilze, Kräuterseitlinge)
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 400 g Wasser
- 1 EL Maisstärke
- 1 - 2 EL Butterschmalz zum Anbraten
- 1 EL Apfelessig
- 4 EL Sauerrahm
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 953 kJ / 227 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 25 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 9 g
Alternativní recepty
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40 min
Erdäpfelgulasch (vegan)
1h 10min
Krautsuppe
55min
Kürbisgulasch
45 min
Krautfleckerl
40 min
Tiroler Knödel mit Linsen
50min
Bohnenknöderl mit Rote-Rüben-Gemüse
50min
Karfiol mit Paprikaragout und Haselnussbröseln
45 min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1h
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1h
Letscho
40 min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50min