
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 svazek petržele, čerstvé bez stonků, omyté a osušené
- 1500 gramů vody
-
1
kostka zeleninového bujónu
nebo 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty - 200 gramů červené čočky
- 3 šalotky (115 gramů)
- 30 gramů olivového oleje
- 20 gramů balzamikového octa bílého
- ½ čajové lžičky medu
- 20 gramů citrónové šťávy
- ¼ čajové lžičky soli
- 3 špetky pepře černého, mletého
- 2 papriky červené nebo žluté, na kousky
- 1 locika (římský salát), na proužky (115 gramů)
- 2 stonky řapíkatého celeru na tenké plátky
- 250 gramů pstruha, uzeného na kousky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 358 kcal / 1496 kJ
- Protein
- 29 g
- Tuk
- 11 g
- Sacharidy
- 35 g
- Vláknina
- 11.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pomalu vařený fazolový cassoulet s ořechovým pestem
4 Std. 30 Min
Bylinkové lasagne s rajčatovou salsou
1 Std. 5 Min
Chřestový salát s mangem
35 Min
Papriky plněné quinoou s bylinkami
30 Min
Teplý čočkovo-chřestový salát s citrónovou marinádou a sýrem feta
1 Std.
Quinoa s granátovým jablkem a dýní
1 Std.
Treska s petrželkovou krustou na zelené čočce
1 Std. 35 Min
Jelení ragú s hořkou čokoládou
9 Std. 30 Min
Cizrnové kuličky s dýní
25 Min
Fazolový salát s quinoou a sýrem
35 Min
Lososový salát s quinou, fetou a míchanou zeleninou
50 Min
Hummus s pečenou paprikou
5 Min