Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 gramů quinoy
- 700 gramů vody
- 65 gramů olivového oleje
- 2 ½ čajové lžičky soli
-
2
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody) - 1 stroužek česneku
- 30 gramů směsi čerstvých bylinek, jen lístků (např. petržel, bazalka)
- 450 gramů cukety, na kousky
- 300 gramů mrkve, na kousky (3 cm)
- 40 gramů citrónové šťávy
- 25 gramů octa (např. balsamico)
- ½ - ¾ čajové lžičky mletého černého pepře, podle chuti
- 1 čajová lžička medu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1181 kJ / 283 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 33 g
- Tuk
- 13 g
- Vláknina
- 6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rizoto s cuketou a sýrem feta
30 Min
Quinoa s citrónem a feta sýrem
30 Min
Quinoa salát se zeleninou a bylinkami
35 Min
Gratinovaná dýně s mrkví
50 Min
Jáhlovo-maková kaše
20 min
Kari s lilkem, špenátem a čočkou
25 Min
Quinoa salát s cizrnou a mangovou salsou
1h
Rizoto z divoké rýže a quinoy s brokolicí
55min
Quinoa s granátovým jablkem a dýní
1h
Zimní salát s pohankou a růžičkovou kapustou
45 Min
Veganská dršťková polévka s cizrnou a hlívou ústřičnou
30 Min
Veganská žampiónová masala s chilli a kurkumou
25 Min