Kompatibilní verze
Candát se špenátem, linguine a omáčkou beurre blanc
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 gramů sušených těstovin, typu linguine
- 200 gramů špenátových listů, mražených, rozmrazených a zbavených vody (viz Tip)
- sůl, na ochucení
- mletý bílý pepř na ochucení
- muškátový oříšek, mletý, na ochucení
- 2 filety candáta s kůží (à 125 gramů)
- citrónová šťáva, na ochucení
- 50 gramů šalotky, napůl
- 1 stroužek česneku
- 200 gramů vody
- 80 gramů suchého bílého vína
- 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - 5 gramů citrónové šťávy
- ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mletého bílého pepře
- 50 gramů crème fraîche
- 50 gramů másla, studeného, na kousky
- 15 gramů mandlí, blanšírovaných, nasekaných
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3310 kJ / 790 kcal
- Protein
- 42 g
- Sacharidy
- 63 g
- Tuk
- 36 g
- Vláknina
- 9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kuřecí stehenní řízky v satay omáčce
35 dk
Losos ve smetanové omáčce se žampiony
50 Min
Losos s pórkem a bylinkami
35 dk
Chřest s pikantní jahodovou omáčkou
50 Min
Kachna 5 vůní s houbami, asijskou zeleninou a rýží
1 godz. 5 min
Losos s balzamikovým octem a cuketovými nudlemi
25 Min
Hovězí mini tartar
10 Min
Mořský vlk s bazalkovou salsou a bramborami
40 Min
Losos v mandlové strouhance s chřestovými tagliatelle
35 dk
Pstruzi v holandské omáčce s bramborami
1 godz. 5 min
Losos v zázvorové omáčce s kešu oříšky
30 min
Losos s krémovou koprovou omáčkou a basmati rýží
40 Min