Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 gramů sušené cizrny
- 500 gramů vody, plus na namáčení cizrny
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - ½ čajové lžičky pepře, mletého
- 1 cibule, napůl
- 4 stroužky česneku
- 100 gramů olivového oleje
- 250 gramů čerstvých hub, např. lišek, žampionů (na kousky)
- ½ čajové lžičky soli
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1793 kJ / 428 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 29 g
- Vláknina
- 13.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bramborovo-cizrnová polévka s kari
30min
Bílé fazole se zakysanou smetanou a pórkem
20 Min
Veganský nářez na způsob sýra
6h 40min
Chilli con soya
45min
Vánoční Kuba
1h 40min
Alternativa smetany na bázi kešu
6h
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45min
Provensálská hrachová polévka s pistou
11 Std. 20 Min
Zimní salát s pohankou a růžičkovou kapustou
45min
Sójový guláš s knedlíky v balíčku
1 Std. 25 Min
Veganská dršťková polévka s cizrnou a hlívou ústřičnou
30min
Květáková pizza
30min