Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g lentilhas verdes
- 30 g queijo parmesão
- 300 g abóbora cortada em pedaços
- 100 g alho-francês cortado em pedaços
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 100 g cenoura cortada em pedaços
- 50 g aipo cortado em pedaços
- 35 g azeite, mais q.b. p/ untar
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
nebo 1 cubo de caldo de legumes - 250 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 50 g polpa de tomate
- 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- Pimenta q.b.
- 100 g ervilhas descongeladas
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 646 kJ / 155 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 12 g
- Tuk
- 8 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lentilhas estufadas com cebola e tomate
3 godz. 25 min
One pot de lentilhas e espinafres
1 godz.
Estufado de lentilhas e castanha
1 Std. 40 Min
Bolonhesa de lentilhas
35 Min
Assado de lentilhas
2 godz. 25 min
Bolonhesa de lentilhas
50 min
Cevada com ratatouille
40 Min
Empadão de batata-doce e lentilhas
2h 30min
Guisado de grão, batata doce e espinafres
40 Min
Feijoada vegetariana
1 Std. 20 Min
Moussaka de lentilhas
2 Std. 20 Min
Empadão de lentilhas e beringela
1 godz. 25 min