Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů slaniny, nakrájené na kostičky
- 50 gramů mrkve, na kousky (3 cm)
- 80 gramů pórku, na kousky (3 cm)
- 100 gramů bílé cibule, napůl
- 1 stroužek česneku
- 1600 gramů vody
- 1 kostka kuřecího bujónu (pro 0,5 l vody)
- 400 gramů hrachu, sušeného, loupaného, viz tip
- 2 snítky kerblíku, čerstvého
- 1 čajová lžička soli, nebo podle chuti
- 1 polévková lžíce smetany
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1022 kJ / 245 kcal
- Protein
- 15 g
- Sacharidy
- 30 g
- Tuk
- 7 g
- Vláknina
- 4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kapustová polévka s pálivou klobásou
35 min
Minestrone
45 min
Hanácká trošková polévka
8 Std. 55 Min
Vejce se žampiónovou náplní
40 min
Fazolové placičky
10h 30min
Polévka ze zrajícího sýru
25 min
Jehněčí kuličky s bramborovo - pampeliškovým salátem a kerblíkovou omáčkou
1h 45 min
Jáhlová polévka se zeleninou
35 min
Kedlubnová polévka
35 min
Polévka z červené řepy
40 min
Hrachová krémová polévka
25 min
Fazolková polévka
35 min