Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 75 gramů bílé cibule, napůl
- 20 gramů másla
- 600 gramů topinambur, na kostky (2 cm)
- 600 gramů vody
- 1 špetka jedlé sody
- 1 drůbeží bujón (0,5 l vody)
- 2 špetky soli, nebo podle chuti
- 1 špetka bílého pepře, mletého, nebo podle chuti
- 120 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 5 snítek pažitky, čerstvé, nasekané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 679 kJ / 163 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 14 g
- Tuk
- 10 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Celerová polévka se zakysanou smetanou
25 min
Kapustová polévka s pálivou klobásou
35min
Kari polévka s červenou čočkou a batáty
45min
Chřest s ředkvičkami a vaječným vinaigrette
40min
RAW pomerančový dort s mandlemi
1 Std. 40 Min
Loupání zázvoru (s krytem mixovacích nožů 2v1)
5 Min
Pstruh s celerovým pyré a omáčkou z potočnice
1h 30min
Chřestovo-sýrový quiche
1 Std. 10 Min
Polévka miso a mořské plody s rýží a rýžovým vínem
Žádné hodnocení
Lilková pomazánka
50min
Švestková granola (bez cukru)
2h
Topinamburový krém se slunečnicovými semínky
25 min