Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 75 gramů bílé cibule, napůl
- 20 gramů másla
- 600 gramů topinambur, na kostky (2 cm)
- 600 gramů vody
- 1 špetka jedlé sody
- 1 drůbeží bujón (0,5 l vody)
- 2 špetky soli, nebo podle chuti
- 1 špetka bílého pepře, mletého, nebo podle chuti
- 120 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 5 snítek pažitky, čerstvé, nasekané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 679 kJ / 163 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 14 g
- Tuk
- 10 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mrkvové pesto s vlašskými ořechy
10 Min
Holandská omáčka
15min
Chřest s ředkvičkami a vaječným vinaigrette
40min
Rizoto s chřestem a mangoldem
45min
Dýňovo-čočková polévka
45min
Krémová cuketová polévka s mátou a cukrovým hráškem
35min
Polévka z pečené dýně
50min
Chřestový krém se sýrovými chipsy
50min
Topinamburový krém se slunečnicovými semínky
25 Min
Krémová polévka s batáty a cizrnou
35min
Hráškový krém s bazalkou
20min
Celerovo-bramborová polévka s bylinkovými knedlíčky
1 Std. 10 Min