Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 75 gramů bílé cibule, napůl
- 20 gramů másla
- 600 gramů topinambur, na kostky (2 cm)
- 600 gramů vody
- 1 špetka jedlé sody
- 1 drůbeží bujón (0,5 l vody)
- 2 špetky soli, nebo podle chuti
- 1 špetka bílého pepře, mletého, nebo podle chuti
- 120 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 5 snítek pažitky, čerstvé, nasekané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 679 kJ / 163 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 14 g
- Tuk
- 10 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Topinamburový krém se slunečnicovými semínky
25 min
Brokolice v jemné cizrnové omáčce
40 min
Lososový tatarák s vejcem a avokádem
45 min
Cuketová polévka se žampióny
30 min
Tuřínová polévka se sýrovými knedlíčky
50 min
Špenátové lívance s přelivem z gorgonzoly
1h
Chřest na páře se zelenou omáčkou
40 min
Brokolice s cizrnou v ořechové omáčce
1h
Gratinovaný květák
55 min
Chřestová polévka se slaninovými chipsy
25 min
Zimní zelenina s oříškovým máslem
20 min
Celerová polévka se zakysanou smetanou
25 min