Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 stroužky česneku
- 10 gramů čerstvého zázvoru, oloupaného, na kousky
- 60 gramů cibule, na čtvrtky
- ½ čajové lžičky koriandrových semínek
- 1 čajová lžička římského kmínu
- ½ čajové lžičky hořčičného semínka
- ½ čajové lžičky pepře černého, mletého
- 30 gramů olivového oleje
- 200 gramů rajčat, na menší kousky
- ½ čajové lžičky mleté kurkumy
- 4 ½ čajové lžičky soli
- 700 gramů vody
- 500 gramů brambor, oloupaných, na kostky (cca 2 cm)
- 500 gramů květáku, na růžičky
- 100 gramů hrášku, zeleného, mraženého, předem rozmraženého
- 2 polévkové lžíce citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
- koriandr, čerstvý, nakrájený (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 791 kJ / 189 kcal
- Protein
- 6.9 g
- Sacharidy
- 34.3 g
- Tuk
- 5.6 g
- Vláknina
- 6.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kari s lilkem, špenátem a čočkou
25 min
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16h
Špenátové lívance s přelivem z gorgonzoly
1h
Indický čočkový dahl
30 min
Dýňové karbanátky se špaldou
1h 40 min
Cuketový bowl s tofu
40 Min
Treska s bramborovo-dýňovou krustou a vinnou omáčkou
1h
Sójový guláš s knedlíky v balíčku
1h 25min
Veganská žampiónová masala s chilli a kurkumou
25 min
Indické placky paratha s květákem
1h
Zelenina s kokosovým mlékem a kari s rýží
1h
Dýňové knedlíky v ubrousku s houbovo špenátovou smetanovou omáčkou
45 min