Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 25 gramů vlašských ořechů, loupaných
- 60 gramů mandlí, loupaných či neloupaných
- 20 gramů lněných semínek
- 550 gramů vody
- 350 gramů batátů, oloupaných, na kousky (2 cm)
- 50 gramů cukru
- 80 gramů datlí Medjool, vypeckovaných, (cca 5 kusů)
- 1 čajová lžička skořice, mleté
- 50 gramů hladké mouky
- 3 polévkové lžíce kakaa, plus extra na posypání
- 2 - 3 špetky soli
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 724.8 kJ / 173.2 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 28 g
- Tuk
- 6.4 g
- Nasycený tuk
- 0.7 g
- Vláknina
- 4.4 g
- Sodík
- 66.2 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Veganská pěna s banány a avokádem
1h 10 min
Mandlové mléko
6 Std. 10 Min
Gratinovaná dýně s mrkví
50 min
Banana bread s batáty
2h
Jablečno - datlový chlebíček (bez lepku)
1h 30min
Veganské máslo
2h
Veganský sýr na těstoviny – alternativa parmazánu
10 Min
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16h
Veganský parmazán
15 Min
RAW medové mandlové mléko
8h 40min
Kari ze špičatého zelí
35 min
Veganská žampiónová masala s chilli a kurkumou
25 min