Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 5 gramů zázvoru, čerstvého
- 2 stroužky česneku
- 90 gramů cibule, napůl
- 1 pórek, na kousky
- 2 špetky mletého kajenského pepře
- 20 gramů oleje
- 800 gramů vody
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 1 stonek citrónové trávy, čerstvé, napůl
- 1 polévková lžíce limetkové šťávy
- 100 gramů malých krevet, loupaných, mražených
- 150 gramů bílých žampiónů, čerstvých, na plátky
- 80 gramů skleněných nudlí
- 3 snítky čerstvého koriandru, nasekaného
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 680 kJ / 163 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 14 g
- Tuk
- 8 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Krevetový salát s avokádem a skleněnými nudlemi
35 Min
Caldeirada – portugalská rybí polévka
45 min
Mušle s omáčkou z bílého vína a smetany
45 min
Čínská polévka s krevetovými kuličkami
20 min
Krevetová polévka s batáty
45 min
Krevetová polévka s chorizem a bramborami
40 Min
Tuňákový tatarák s avokádovým krémem
20 min
Exotická kuřecí polévka s citrónovou trávou
35 Min
Rychlá asijská hovězí polévka
40 Min
Polévka Tom Yum
15 Min
Mexická rajčatová polévka s kuřetem
45 min
Rychlá polévka Pho
1 godz. 20 min