Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Curry powder
- 1 tbsp whole black peppercorns
- 2 ½ tbsp coriander seeds
- 1 tbsp cumin seeds
- 2 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground ginger
- 5 dried chillies
- 1 tbsp rock salt
- 2 tsp granulated garlic
- 4 cardamom pods (see Tips)
Mussels
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 2 fresh kaffir lime leaves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp palm sugar, grated (approx. 1 cm cube)
- 8 - 10 sprigs fresh coriander, roots and stalks for broth, leaves reserved to garnish
- ½ - 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred (optional)
- 2 tsp curry powder
- 20 g peanut oil
- 400 g coconut milk
- 100 g water
- 1 capsicum, deseeded and cut into pieces (1 - 2 cm)
- 1000 g fresh mussels, cleaned and debearded
- 1 tsp fish sauce
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 4295.8 kJ / 1026.7 kcal
- Protein
- 68.7 g
- Sacharidy
- 52.6 g
- Tuk
- 51.4 g
- Nasycený tuk
- 31.8 g
- Vláknina
- 7.8 g
- Sodík
- 4535.9 mg
Alternativní recepty
Coconut lamb curry
2h
Mussels in coconut milk
25 Min
Sous vide kangaroo with rosemary (TM5)
1h 15min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3 Std. 20 Min
Sambal udang
50 Min
Sichuan pepper and chilli salt squid
30 Min
Fish ambul thiyal (Sour fish curry)
1 Std.
Mussels in turmeric and ginger broth
20 Min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Sambal oelek
20 Min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 Min
Coconut fish curry
1h 10min