
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Curry powder
- 1 tbsp whole black peppercorns
- 2 ½ tbsp coriander seeds
- 1 tbsp cumin seeds
- 2 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground ginger
- 5 dried chillies
- 1 tbsp rock salt
- 2 tsp granulated garlic
- 4 cardamom pods (see Tips)
Mussels
- 1 brown onion cut into quarters
- 1 garlic clove
- 2 fresh kaffir lime leaves
- 2 cm piece fresh ginger peeled
- 1 tsp palm sugar grated (approx. 1 cm cube)
- 8 - 10 sprigs fresh coriander roots and stalks for broth, leaves reserved to garnish
- ½ - 1 fresh long red chilli deseeded if preferred (optional)
- 2 tsp curry powder
- 20 g peanut oil
- 400 g coconut milk
- 100 g water
- 1 capsicum deseeded and cut into pieces (1 - 2 cm)
- 1000 g fresh mussels cleaned and debearded
- 1 tsp fish sauce
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1026.7 kcal / 4295.8 kJ
- Protein
- 68.7 g
- Tuk
- 51.4 g
- Sacharidy
- 52.6 g
- Vláknina
- 7.8 g
- Nasycený tuk
- 31.8 g
- Sodík
- 4535.9 mg
Alternativní recepty
Peruvian roast chicken with green sauce and avocado salad (MEATER+®)
10hod. 30min
Mussels in turmeric and ginger broth
20min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30min
Baked masala fish
1hod. 15min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1hod. 15min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Sambal udang
50min
Tom kha prawns
25min
Curry laksa
45min
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Coconut fish curry
1hod. 10min