Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into halves
- 2 ½ cm piece fresh galangal, peeled
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 2 fresh bird's eye chillies, trimmed
- 1 ½ fresh kaffir lime leaves, cut into thin slices
- 400 g coconut cream
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 400 g water
- 40 g fish sauce
- 2 tbsp palm sugar
- 1 pinch salt
- 12 raw king prawns, peeled and deveined
- 250 g fresh oyster mushroom, cut into bite-size pieces
- 3 - 4 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 3 - 4 sprigs fresh Thai basil, leaves only, to serve (see Tips)
- ½ fresh kaffir lime leaf, thinly sliced, to serve
- freshly squeezed lime juice, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1245.2 kJ / 296.5 kcal
- Protein
- 15.7 g
- Sacharidy
- 88.1 g
- Tuk
- 19.8 g
- Nasycený tuk
- 17.3 g
- Vláknina
- 2.5 g
- Sodík
- 1455.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Thai Steamed Fish With Lime
30min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 Min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20min
Goi muc (squid salad)
45 Min
Coconut fish curry
1h 10min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Curry laksa
45 Min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35min
Fragrant whole barbecued fish
2 Std. 50 Min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1 Std. 45 Min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30min