
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Roggensauerteig
- 340 g Wasser
- 20 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 260 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 70 g Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 300 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 ½ TL Salz (ca. 15 g)
- 2 ½ TL rustikales Brotgewürz (siehe Tipp)
- 25 g Schmalz (oder Grammel- bzw. Griebenschmalz)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2212 kcal / 8712 kJ
- Protein
- 43 g
- Tuk
- 32 g
- Sacharidy
- 387 g
- Vláknina
- 40.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16hod. 40min
Bauernbrot
16hod. 15min
Roggensauerteig
96hod. 20min
Buttermilchbrot
18hod.
Zwirbel-Graubrot
16hod.
Oberländer
14hod. 30min
Wachauer Laberl
15hod. 20min
Kommissbrot
15hod. 30min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16hod. 45min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14hod. 30min
Gewürzbrot
16hod. 30min
Kosaken-Doppelbrot
14hod. 30min