Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Salmon filling
- 1 eschalot
- 1 fresh long red chilli, trimmed
- 1 tbsp pickled capers, drained
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 eggs
- 300 - 400 g hot smoked salmon, flaked into bite-size pieces
- olive oil spray (see Tip)
- 8 sheets filo pastry
- 3 tbsp panko breadcrumbs
- 2 tsp sesame seeds
Herb dressing
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh basil, leaves only
- 1 garlic clove
- 2 pinches salt
- 60 g extra virgin olive oil
- 20 g lemon juice
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1837.7 kJ / 437.6 kcal
- Protein
- 24.7 g
- Sacharidy
- 19 g
- Tuk
- 28.3 g
- Nasycený tuk
- 4.7 g
- Vláknina
- 5.5 g
- Sodík
- 867.8 mg
Alternativní recepty
Linguine with lemon and prosciutto
25 min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30 min
Linguine with salmon and herbs
25 min
Spiced lamb pie
40 Min
Salmon en croute
50min
Mediterranean vegetable bake
50min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2 Std. 25 Min
Fish with ginger lime sauce
35min
Coconut turmeric fish curry
40 Min
Fish tacos with Kewpie mayonnaise
1 Std. 30 Min
Almond crusted salmon with asparagus fettuccine
35min
Sticky chicken
24 Std. 35 Min