Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 g di cozze fresche
- 600 g di vongole (lupini)
- 2 mazzetti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 peperoncino secco piccante
- 1 spicchio di aglio
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 8 pomodori ciliegino
- fette di pane casereccio tostato, a piacere
- 1 limone, preferibilmente biologico, in spicchi
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1293 kJ / 309 kcal
- Protein
- 14 g
- Sacharidy
- 23.1 g
- Tuk
- 17.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cozze al vino bianco
40min
Astice in bella vista
1h 15min
Cozze alla Medoc
50min
Linguine ai gamberoni
30min
Pepata di cozze
55min
Vongole veraci su crostoni di pane
50min
Scampi alla busara
35min
Zuppa di vongole e mazzancolle
1h
Farfalle risottate con vongole e pomodorini
30min
Zuppa di cozze
1h
Linguine con scampi al limone
20min
Pasta risottata alle vongole
1h